DØDSBO
Aflyst
Forestillingen skulle have spiller i sæson 19/20
Covid-19
Som konsekvens af nedlukningen i forbindelse med Covid-19 må Aarhus Teater desværre se sig nødsaget til at aflyse forestillingen DØDSBO. Har du billet til forestillingen, skal du ikke foretage dig noget. Vi kontakter jer på den mail, som er oplyst i billetkøbet.
Vi anmoder om tålmodighed og håber på forståelse for den uvished, vi alle står i.
ET BEVÆGENDE MØDE MED DØDEN OG DE EFTERLADTE MINDER
Når vi mister dem, vi elsker, står vi tilbage med de ting, de efterlader. Indbo og effekter, der knytter sig til den afdøde. Som minder os om det menneske, vi har mistet. Vi går omkring i de forladte rum og må forholde os til, hvilke ting vi må give videre. Hvad vil vi beholde, og hvad må vi give slip på?
Med Dødsbo inviterer vi dig ind i det levede liv hos en afdød. To skuespillere tegner et portræt af det menneske, hvis ting nu står tilbage sammen med alle minderne. Dødsbo er et sanseligt og bevægende møde med døden og de tanker, vi er efterladt med, når vi har mistet.
Dødsbo er skabt af den prisbelønnede og nyskabende instruktør Sargun Oshana.
Til forestillingen er Aarhus Teater kommet i kontakt med en familie, der i starten af 2020 mistede et kært familiemedlem. Selvom familien ikke mener, at deres far, svigerfar, bedstefar og onkel har levet et særpræget liv, kan der alligevel fortælles mange anekdoter fra hans opvækst, hans voksenliv og hans tilværelse som senior. Afdøde, ved navn Viggo, er begravet i en anonym fællesgrav, da han hellere vil huskes for det han har sagt og det han har gjort, end det der kan stå på en gravsten. Derfor føler familien sig sikker på, at det er i Viggos ånd at invitere Aarhus Teater indenfor i hjemmet i Thorsø ved Hammel.
Den brune lædersofa i stuen er omgivet af familiefotografier og lænestolen overfor står efterladt i tv-position. På sofabordet ligger fjernbetjeningen ved siden af det åbne tv-blad med udsigt til de programmer der blev sendt den 28. december 2019. I soveværelset står den uredte seng side om side med motionscyklen og på hjemmekontoret står en træreol proppet med ringbind i sirlig orden. På skrivebordet står en gammel computer og vidner om interessen for den teknologiske udvikling. I køkkenet har familien tømt køleskabet, men ellers står al ting endnu urørt.
I disse rammer vil Aarhus Teater skabe en teaterforestilling med fokus på hvordan minder og efterladte genstande hjælper os med at huske en person, som vi har mistet. På den måde vil forestillingen handle mere om livet end om døden
Pladsen er trang i hjemmets små rum. Derfor skal publikum være forberedte på, at de skal sidde tæt eller stå op gennem hele forestillingen. Vi forventer at publikum er godt gående.
Holdet bag
Sargun Oshana
KONCEPT OG ISCENESÆTTELSE
Anders Skov Madsen
Ellaha Lack
MEDVIRKENDE
Når teatret rykker ud
Med UDFLUGTEN rykker Aarhus Teater ud i byen med mobile forestillinger på udvalgte matrikler. Her får du nye og særegne oplevelser i krydsfeltet mellem teater og virkelighed, billedkunst, koreografi, musik og film. Her får du nye øjne på steder, du ikke normalt har adgang til, og møder mennesker, du måske sjældent eller aldrig har truffet.
I UDFLUGTEN har vi for eksempel tidligere åbnet en lukket del af Aarhus Havn for publikum med forestillingen Fragt. Vi har været i det pumpende rave-miljø i Techno på GBAR, og i sidste sæson tog vi i Tivoli Friheden efter lukketid med forestillingen Friheden. I denne sæson har vi gået i de hjemløses forspor med Jeg er her!
UDFLUGTEN er din eksklusive mulighed for at være en del af unikke og anderledes scenekunstneriske møder med livet i Aarhus og omegn.