huskunstnere

Aarhus Teater har en stærk tradition for at knytte huskunstnere til sig. I mere end 35 år har vi haft skiftende husdramatikere til at udvikle ny dansk dramatik, og de seneste år har vi oprustet på flere kreative fronter. 

I sæson 23/24 starter en ny duo af huskunstnere, der sammen skal tegne Studio-scenen: instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe. Læs pressemeddelelse om parret her

I sæson 22/23 har vi tilknyttet to huskunstnere:

Marie Koldkjær Højlund
Huskomponist
Marie Koldkjær Højlund
Huskomponist Marie Koldkjær Højlund
Nathalie Mellbye
Huskunstner
Nathalie Mellbye
Huskunstner Nathalie Mellbye

Nathalie Mellbye

Huskunstner

I sæson 22/23 skaber hun scenografi til forestillingerne

  • Frankly my dear I don´t give a damn
  • Stuepigerne
  • Traum
  • A Clockwork Orange
  • Til de lyse morgener 

Hun er også instruktør på Frankly my dear I don´t give a damn, Traum og A Clockwork Orange

Den norske scenograf Nathalie Mellbye har været huskunstner på Aarhus Teater siden sæson 2020/2021. Forinden har hun studeret scenografi, sceneteknik og teaterkommunikation på universitetet i Malmø og i Oslo. Hun blev uddannet ved Den Danske Scenekunstskole i 2012 og allerede i 2013 blev hun modtager af Reumerts Talentpris.

De senere år har hun bl.a. stået for scenografier til Odyseen (2022) på Det Kongelige Teater, Becoming Bird (2022) på Teater Sort/Hvid, Intet (2020) på Operaen, Dansepesten på Teater Får 302, Den Danske Borgerkrig 2018-2024 (2019) på Nørrebro Teater, Symposion på Det Kongelige Teater (2019), Jonas (2020) på Kilden Teater i Norge og denungewertherslidelser (2019) på Aarhus Teater og Teater Sort/Hvid.

Hendes første forestilling som huskunstner på Aarhus Teater var En Fortælling Om Blindhed, der foruden Aarhus Teater også spillede på Teater Momentum i Odense og Sort/Hvid i København. Senere har hun som huskunstner stået for scenografien til The Supreme Gentleman, Når vi døde vågner og med A Clockwork Orange skabte hun ikke kun scenografi, men debuterede også som instruktør. Sidstnævnte debut indbragte hende en flot Reumert-nominering i 2022! 

Nathalie har også været vært på de populære saloner på Studio under overskriften Cava & Croquis


Marie Koldkjær Højlund 

Huskomponist

I sæson 22/23 leverer hun musik og lydkulisse til: 

  • Et Juleeventyr
  • Leonora Christina - Sandhedens Dronning 

Marie Koldkjær Højlund stod for den musikalske iscenesættelse af Aarhus Teaters reumertvindende musikforestilling Lyden af de skuldre vi står på i 2017 og 2020.

Hun arbejder med og forsker i lydinstallationer og lydkunst komponist og musiker i forskellige sammenhænge og har bl.a. været hovedkraften i Marybell Katastrophy, der i 2009 modtog prisen som bedste orkester ved musikkritikernes prisuddeling Steppeulven. Hun var desuden en fast del af bandet Nephew, som hun har spillet en lang række koncerter med og medvirket på albummet Ring-I-Ring og udgør sammen med Morten Riis det lydkunstneriske projekt The Overheard, der bl.a. stod for lyduniverset ved åbningen af kulturby Aarhus 2017.

Senest har Marie Højlund lanceret soloprojektet Kh Marie, med hvilket hun i sæson 2020/2021 skabe en sansekoncert på Aarhus Teaters Store Scene. På Aarhus Teater har Marie Højlund videre stået for den musikalske og lydlige side af Aarhus Teaters opsætning af Dancer in the dark på Scala, Et Juleeventyr på Store Scene samt Aarhus Teaters stedspecifikke forestilling Jeg er her.

Hun er pt. huskomponist på Aarhus Teater, hvor hun har arbejdet på musikken til Romeo & Julie og skabt lyduniverset på Leonora Christina - Sandhedens Dronning