huskunstnere

Aarhus Teater har en stærk tradition for at knytte huskunstnere til sig. I mere end 35 år har vi haft skiftende husdramatikere til at udvikle ny dansk dramatik, og de seneste år har vi oprustet på flere kreative fronter. 

I sæson 23/24 har vi æren med en duo af huskunstnere, der sammen skal tegne Studio-scenen: instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe. Om deres vision for Studio siger de: 

”Vi er den fremtidsløse generation – begge født i opsvings-90’ernes tro på den lykkelige slutning, den romantiske kærlighed, demokratiets sejr, økonomisk stabilitet. Men pludselig voksede noget frem, noget, der slog sprækker i virkeligheden, og det eneste, vi nu kan se, er klimakriser, krige, depression, stress, angst, inflation. Verden, som vi kender den, er i opløsning. Vi længes efter lykkelige historier at gemme os i. Hvor kan vi finde det forløsende credo: AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER?”

Sigrid Johannesen
Husinstruktør
Sigrid Johannesen
Laura Løwe
Husscenograf
Laura Løwe
Marie Koldkjær Højlund
Huskomponist
Marie Koldkjær Højlund
Huskomponist Marie Koldkjær Højlund

Sigrid Johannesen

Husinstruktør

Husinstruktør

Sigrid Johannesen er instruktør og dramatiker.

Fra 2016-2020 var hun ansat på Sort/Hvid. Hun har i årene på Sort/Hvid bl.a. skrevet og instrueret forestillingen The Troll ShowMade In China og instrueret forestillingen Terningekvinden. Senest har hun været medforfatter på manuskriptet til filmatiseringen af Christian Lollikes Kagefabrikken.

Hun har modtaget et 3-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond til projektet MEGA RICH COMPANY og været nomineret til en Reumert som Årets Instruktør for hendes iscenesættelse af Arturo Uis Uhindrede Vej til Magten på Vendsyssel Teater.

På Aarhus Teater har hun tidligere instrueret monologen Girls & Boys, podwalken 10.000 skridt, forestillingen Man vokser op og senest skrevet og instrueret den anmelderroste Jane Eyre - En romantisk drøm.

Sigrid Johannesen

Laura Løwe 

Husscenograf

I sæson 23/24 skaber hun scenografi til: 

Laura Løwe er uddannet scenograf fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og har siden stået bag scenografier til en række forestillinger. Blandt andet Dobbelt V på Blaagaard Teater, Stolthed & Fordom på Betty Nansen Teatret, der vandt Reumert-prisen som Årets Forestilling 2022, og Ett år av magisk tänkande på tidligere Kroneberg Teatern.

På Aarhus Teater skabte hun i sidste sæson scenografien til PANIC! og Jane Eyre – en romantisk drøm.

Laura Løwe

Marie Koldkjær Højlund 

Huskomponist

I sæson 23/24 leverer hun musik og lydkulisse til: 

Marie Koldkjær Højlund er komponist og lydkunstner og udgiver egen musik under navnet KH Marie.
På Aarhus Teater remixede hun i 2017 den danske sangskat i Reumert-vinderen Lyden af de skuldre vi står på. Hun har siden skabt lyduniverser til blandt andet Dancer In The Dark og vandreforestillingen Jeg er her! I 2022 komponerede hun musik til og medvirkede i Romeo & Julie, stod bag musikken til Et Juleeventyr på Store Scene samt lyduniverset til Leonora Christina – Sandhedens Dronning på Scala.

I denne sæson vil hendes lydunivers kunne opleves i Natten – en teaterkoncert.

Hun modtog endvidere i 2023 det prestigefyldte Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Hæderslegat.

Marie Koldkjær Højlund