Lærerkurser

Få inspiration og konkrete værktøjer til at arbejde med en given forestilling. 

AT Læring afholder løbende lærerkurser, hvor du får introduktion til det nyeste undervisningsmaterialer, oplæg fra eksperter, forfattere og teaterpædagoger.
Efter kurset er du klædt godt på til at tage øvelser og tanker direkte med ind i klasselokalet. 

Lærerkursus

Erasmus Montanus

Tirsdag d. 23. august 2022 kl. 14:00 - 18:00

Deltag i lærerkursus til en af de sidste 10 års mest markante og originale forestillinger

Få konkrete redskaber til at bruge Holbergs klassiker i dansk- og dramaundervisningen. 

Christian Lollikes banebrydende og nytænkende iscenesættelse af Erasmus Montanus fra 2017 er en af de sidste 10 års mest markante og originale klassikeropsætninger. Nu vender den tilbage i forbindelse med fejringen af Dansk Teater 300 år. Forestillingen vandt ikke færre end tre Reumert-priser, bl.a. Årets Forestilling 2017 og David Gehrt og Ida Grarup fik en Reumertpris for Årets Scenedesign.

I Erasmus Montanus tager Christian Lollike danskheden, troen, de menneskelige dårskaber og oplysningstiden under kærlig og satirisk behandling. Og selvom Erasmus har ret i, at jorden er rund, så er det ikke sikkert, han får ret, hvis flertallet står fast på, at den er flad som en pandekage.

 

Dem kan du møde på Erasmus-lærerkurset

På lærerkurset får du en unik mulighed for at komme med i teatrets maskinrum og møde instruktør Christian Lollike og scenograf og kostumedesigner David Gehrt fortælle om tankerne bag forestillingen og det konkrete arbejde med at aktualisere Holbergs uopslidelige klassiker. Teatrets historiker Marianne Philipsen fortæller om Holberg og lektor i dansk Peter Kennebo, der har udarbejdet undervisningsmateriale til Erasmus Montanus vil i samarbejde med teaterpædagog og gymnasielærer Sissel Worm Glass fortælle om, hvordan du kan bruge materialet konkret i undervisningen i dansk og drama. Endelig vil ATL-teamet invitere dig til en teaterpædagogiske workshop, hvor du får ligeledes får værktøjer til at dykke ned i Erasmus Montanus.

PRAKTISK INFO

tID

Tirsdag d. 23. august 2022 kl. 14-18.

målgruppe

Lærere med bl.a. Dansk og Drama i ungdomsuddannelserne samt udskolingen

forplejning 

Der vil være kaffe, te og vand samt en sandwich undervejs.
Det er en god ide at spise frokost inden kurset.

forestilling

Deltagerne får en billet til forpremieren på Erasmus Montanus d. 23. august kl. 19:30

pris

400 kr. pr. deltager. I prisen indgår oplæg, forplejning og billet til Erasmus Montanus

Online tilmelding

Køb din billet til kurset via https://atskolebooking.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/103514

SKOLEBILLETTER

Bestil skolebilletter ved billet@aarhusteater.dk 

PRIS: 65 kr. per elev

Lærerkursus:
Et Juleeventyr 

Tirsdag d. 1. november 2022 kl. 14:00 - 18:00

ET JULEEVENTYR vender tilbage til Aarhus Teater

Dickens fabelagtige julefortælling om gnieren Ebenezer Scrooge, som ender med at åbne sit hjerte juleaftens dag, er årets familieforestilling i næste sæson.
ET JULEEVENTYR spillede for udsolgte huse I 2020, fik et hav af anmelderstjerner og modtog Reumert-nomineringer, bl.a. som Bedste Forestilling og Bedste Mandlige Hovedrolle. Nu kan du og dine elever se eller gense forestillingen med mesterlige Jacob Madsen Kvols i den bærende rolle.

Hvad er rigdom for dig?

Et Juleeventyr er fortællingen om gnieren Mr. Scrooge, som gennem sine kyniske forretninger har opbygget en formue på bekostning af andre. Penge fylder hans tanker og hans hjerte er blevet iskoldt.
Julenat får han besøg af sin gamle forretningspartner Marley, som godt nok var død som en sild for 7 år siden, men nu står han der: et genfærd i lænker, som lider og bøder i døden for sine griske synder. Han fortæller Scrooge, at han vil lide samme skæbne, hvis han ikke ændrer sig og åbner sit hjerte for omverdenen.
I nattens løb vil han få besøg af Fortidens, Nutidens og Fremtidens juleånd, som alle vil hjælpe ham til at ændre sig og tø hans frosne hjerte op med julens rigdom af glæde, venskab og gavmildhed. Men spørgsmålet er, om det er for sent?

Hvad får du som lærer ud af kurset?

Få inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med Et Juleeventyr i undervisningen. Du vil få præsenteret undervisningsmaterialet og du vil opleve oplæg og en praksisworkshop afholdt af Aarhus Teater Lærings dygtige teaterpædagoger. 

Dem kan du møde:

Du møder scenografen/kostumedesigneren bag Et Juleeventyr, Benjamin La Cour, der fortæller om sit arbejde med forestillingen. Samtidig vil der være konkrete opgaver, som I kan bruge med jeres elever efterfølgende. Du møder også lektor i Dansk fra Læreruddannelsen i Aarhus, Lisbet Hastrup Clausen, der fortæller om teateræstetiske læreprocesser og hvorfor det give mening at undervise i Drama i danskundervisningen. Teaterpædagog Sissel Worm Glass, der har udarbejdet undervisningsmaterialet til forestillingen laver en grundig indføring i de forskellige muligheder for at bruge Et Juleeventyr i undervisningen. Og selvfølgelig vil ATL-teamet også stå for en praksisworkshop med øvelser, du kan overføre direkte i din undervisning.

PRAKTISK INFO

tID
Tirsdag d. 1. november 2022 kl. 14-18.

målgruppe
Undervisere i Dansk og Drama i indskolingen og på mellemtrin
Andre er naturligvis velkomne!

forplejning
Der vil være kaffe, te og vand samt en sandwich undervejs.
Det er en god ide at spise frokost inden kurset.

forestilling
Deltagerne får en billet til forpremieren på Et Juleeventyr
d. 1. november kl. 19:30

pris
400 kr. pr. deltager. I prisen indgår oplæg, forplejning og billet til Et Juleeventyr

Online tilmelding
Køb din billet til kurset via https://atskolebooking.billetten.dk/