Studio
Dato & pris
7. feb - 9. mar 2024
Billet: 90-185 kr.
Varighed
Ca. 90 min uden pause
OBS!
Anbefalet alder: 15+
Sprog: dansk + engelsk
Bemærk kraftigt blinkende lys i perioder
Nanna Bøttcher spiller forrygende, og hun balancerer komikken og det tragiske udtryk i fortællingen, når hun involverer publikum i snakken, eller når hun råber sin afmagt ud i rummet
Skarpt konfronterer [instruktør Sigrid Johannesen] tilskuerne med vores eget skønhedsbegær, eget male gaze og mindreværd
Aarhus Teaters huskunstner Laura Løwe er en eventyrligt alsidig scenograf med billedstærk sceneunivers, her flot realiseret af scenografen Astrid Lindgren Hjerming
Det stærke koncept og de medvirkendes flotte præstationer giver både nerve til kritikken og stof til eftertanke
Vigtigheden af fortællingens budskab er ikke til at tage fejl af. Den giver stof til eftertanke for alle, både før og efter overgangsalderen. Om man vælger at gå derfra med nye tanker eller en dårlig samvittighed må være op til den enkelte.
[Forestillingen og koreografien] lader de tre meget forskellige dansere shine, både som eventyrlige skønheder, og som modstandsfolk i en ulige krig mod the male gaze
Nanna Bøttcher leverer en aldeles pragtfuld og nærværende figur [...] Kampen for at bryde fortællingen om skønhed får [via danserne] lov til at udmønte sig i en koreografi, der giver et smerteligt ubehag.
Forestillingen fungerer bedst, når iscenesætter Sigrid Johannesen stoler på det sanselige udtryk og lader dans og skuespil smelte sammen i en ubesværet symbiose.
"Hvem spejler du dig i?"
De tre prinsesser bliver nok trods deres næsten gotiske oprindelse i europæiske folkeeventyr i dag mest forbundet med tegnefilmenes søde og smukke versioner. Altid smukke, altid i ét med naturen og uforgængelige i deres skønhed.
Vi møder også Marula, en navnløs schweizisk pige, Nourie Hadiq og en ung smuk sydafrikansk pige - som alle kommer fra internationale variationer af gamle Snehvide-eventyr.
I en keltisk udgave gentages Snehvide-eventyret i fortællingen om Guldtræ og Sølvtræ, en datter og mor.
Intet eventyr uden en ond stedmor, der foragter ungdommens skønhed og uskyld. Men hvad er der egentlig på spil for "den onde dronning"? Hvor stammer vreden fra?
Frankrigs sidste kejserinde (1853-1870). Var en nær politisk rådgiver til kejseren og fortaler for kvinders indtræden i akademiske kredse. Men blev mest kendt for hendes position som trendsetter indenfor mode. Hun brugte aldrig en kjole mere end én gang og skiftede tøj 4 gange om dagen. Engelske satireblade kaldte hende bl.a. "Queen of Fashion", "Imperatrice de la Mode" og "Countess of Crinoline".
Levede 1826-1920
Kejserinde Elisabeth (Sisi) af Østrig og dronning af Ungarn (1854-1898). Kendt for sin store skønhed, som dog fremstår problematisk med nutidens sundhedsfaglige briller. Hun var usædvanlig høj for sin samtid (173 cm) men vejede dog aldrig over 50 kg og havde et livmål på mellem 40 og 48 cm. Flere anekdoter peger på at hun har haft spiseforstyrrelser hele sit liv. Hendes dage var ofte fyldt med omfattende skønhedsregimer.
Den dag i dag er Sisi, særligt i germanske lande, et stort skønhedsideal.
Levede 1837-1898.
Optrådte første gang som 10-årig i familiens realityserie Keeping up with the Kardashians, som kørte i 15 år. Havde sin første makeup-collab som kun 12-årig og stiftede sit eget makeup brand da hun var 18. Samme år blev hun sammen med sine søstre kåret som de mest indflydelsesrige teenagere i verden, ikke mindst takket være hendes sociale medier. Hendes markant store læber inspirerede en sundhedsskadelig trend online kaldet The Kylie Lip Challenge.
Født 1997
Blev i første omgang kendt for sit venskab med reality-stjernen Paris Hilton. I 2007 lækkede hendes eks-kæreste et sexbånd, som skabte meget opmærksomhed. Senere samme år startede realityserien Keeping up with the Kardashians, som fulgte familien i 15 år. Det er via denne serie at Kim Kardashian har baseret meget af hendes status som kulturelt ikon. Hun er desuden ejer af et tøjmærke, der specialiserer sig i shapewear.
Født 1980