Du har sikkert læst om forestillingens handling og cast, da du købte billetten. Men kig forbi forestillingens hjemmeside løbende. Måske dukker der et interview op med instruktøren, som kan forberede dig på særlige detaljer i forestillingen. Der er også ofte videoer fra prøverummet og ca 1 uge før premieren kommer der fotos fra forestillingen op på siden.
Jo tættere vi er på premieren, jo flere detaljer kan vi også afsløre om forestillingen. Bruges der stroboskoplys? Er der en aldersgrænse? Hvor lang tid varer den?
Meget af dette afgøres først helt op til premieredagen og kan være viden der gør din teateroplevelse endnu bedre.
På hjemmesiden og i servicemeddelelser vil vi gøre opmærksom på, hvis der er særlig kraftigt blinkende lys (som fx stroboskoplys) eller anden effekt som anvendes i forestillingen. Har du brug for mere viden om, hvor meget og hvordan det anvendes, så skriv direkte til info@aarhusteater.dk
Forestillinger starter ret præcist og det er ærgeligt ikke at være med fra starten. Du kan også risikere at dørene er helt lukkede.
Kom hjemmefra i god tid, så du kan nå at finde en parkeringsplads og ikke skal stresse over forsinkelser i offentlig transport. Du kan komme ind på teatret cirka en halv time før forestillingen starter.
Det er en myte at man skal være fint klædt på i teatret og du behøves ikke finde de lange silkehandsker og butterflyen frem for at komme ind på Store Scene. Nogen gæster klæder sig pænt på, fordi teaterturen også er en date. Nogen kommer lige fra arbejde med hverdagstøj og vindblæst hår. Der er plads til alle.
Der er ingen krav til decideret pæn påklædning på Aarhus Teater.
Hvis muligt fraråder vi at man medbringer store tasker eller poser. Der er ikke meget plads mellem stolerækkerne og vi har ikke mulighed for at aflåse bagage i garderoben.
Når "dørene åbner" er det de ydre døre ud til Teatergaden.
Kom i god tid, så du kan nyde vores smukke bygning indefra en halv time før forestillingens start. Her er der mulighed for at hænge overtøj og store tasker i vores garderober og købe programmer til dagens forestilling.
Der er flere indgange til teatret. For Store Scene er det dørene ved hovedtrappen. For Scala, Stiklingen og Studio er det dørene som er igennem vores Billetservice (th for indgangen til Store Scene). For disse scener gælder det endvidere at dørene ind til selve teatersalen først åbner cirka 10 min inden forestillingen starter.
Vores forestillinger starter præcist og dørene lukker derfor også ved forestillingens start. Ved hjælp af en klokke varsler vi dig som publikum om hvornår det er ved at være tid til at gå i salen.
Aarhus Teater er et gammelt hus og har derfor få toiletter. Toiletterne er placeret ved trappeopgangene ved Store Scene og i Stengangen ved de tre andre scener: Scala, Stiklingen og Studio.
I teatersalen skabes der et bånd mellem scene og sal, mellem de mange publikum og spillerne på scenen. Det rum er live, her og nu og intimt. Og her forstyrrer en telefon meget. Både for dem i salen og dem på scenen.
Bl.a. derfor er det ikke tilladt at tage billeder under forestillingen. Simpelthen fordi vi ønsker at øjeblikket får fokus - at man oplever det fremfor at prøve at indfange det.
Vil man gerne dele de flotte visuelle indtryk efterfølgende har vi billeder og video til rådighed online, som det står publikum frit for at dele/gemme/nyde.
Sæt din telefon på fly tilstand eller sluk den. Så er du sikker på der ikke pludselig lyder en alarm eller en brummen fra din taske.
HUSK at den også skal være slukket efter en evt. pause
Teater er en levende kunstart. Det betyder, at man som publikum får en tæt oplevelse med mennesker omkring dig i salen og på scenen. Den oplevelse går begge veje - fra scenen kan man også se, høre og fornemme publikum. Hav derfor respekt for den fælles oplevelse og vent med at kommentere stykket før pausen. Overvej også om slikposen knitrer uhensigtsmæssigt meget og dobbelttjek at din telefon er slukket eller på fly-tilstand.
Ja - det må man selvfølgelig godt. Vi opfordrer dog til at det foregår med en stor hensynstagen til andre publikummer. Det er altid et forstyrrende element når folk går ind og ud af salen.
Der kan også være forestillinger hvor kontrolløren efterfølgende vil vurdere, hvornår det forstyrrer mindst muligt at lukke dig tilbage i salen.
Skulle der opstå problemer under forestillingen eller får du brug for vores hjælp er der altid servicepersonale tilstede, enten i forestillingssalen eller umiddelbart udenfor.
I forestillingerne på Aarhus Teater er der ofte pause midtvejs, hvor du kan strække ben og købe lidt at drikke i baren. Der er bar-salg både ved Store Scene i buegangen på 1. sal og ved hovedindgangen i stuen. Til de øvrige tre scener er der bar i Scala Foyer.
Restaurant Hack, som er til venstre for Store Scene, er ofte åben både før og efter forestillinger på Store Scene.
I nogle tilfælde kan der være skildret situationer eller emner i forestillinger, som kan være stærkt foruroligende for dig, der har et traume. Er du særlig sensitiv omkring visse temaer, lyde eller situationer, og kan opleve særlig voldsom angst ved at opleve disse på scenen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på info@aarhusteater.dk, så vi kan kontakte dig og sammen kan vi bedre sikre dig et godt teaterbesøg.
Måske har dagens forestilling sat nogle tanker i gang, du nu har behov for at dele med dine venner og familie? Måske er du blevet imponeret over de flotte detaljer i vores gamle bygninger?
Vi elsker at se jeres indtryk online. Brug gerne #aarhusteater når du deler på instagram, men husk at det ikke er tilladt at tage fotos under forestillingen.
Fotos lige til at dele finder du på Aarhus Teaters facebook.
Nyd en drink i Scala Foyer eller en bid brød på Restaurant Hack og få vendt jeres indtryk fra forestillingen sammen.
Hvad synes du var godt? Hvad synes din ledsager var godt? Måske fæstnede I jer ved forskellige ting.
Har I købt et program fra forestillingen kan den være med til at sætte perspektiv på: i programmet er der ofte baggrundviden om tematikken, interview med instruktøren eller hovedrollen. Det samme kan ofte også findes på vores hjemmeside.
Vi lever i en tid, hvor vi har et hav af tilbud og muligheder for kulturelle oplevelser. Derfor kan man nemt komme til at "glemme" hvor dejligt det var at opleve teater.
Kig vores sæsonkatalog igennem mens oplevelsen stadig sidder i kroppen - og book den næste teatertur med det samme. Måske er forestillingen udsolgt, hvis du venter for længe. Måske er spilleperioden forbi, næste gang du husker på teatret som en mulighed.