Kulissen
En podcast fra Aarhus Teater
Født 24. december 1974. Uddannet fra Skuespillerskolen på Odense Teater i 1998 og har siden medvirket i et hav af teaterforestillinger samt både danske og udenlandske film og tv-serier. Han fik sit gennembrud i filmen Her i nærheden i 2000, men det var nok rollen som narkomanen Steso i Nordkraft i 2005, der gjorde Thure Lindhardt til et kendt ansigt i den brede befolkning.
Thure Lindhardt har medvirket i blandt andet Flammen & Citronen, Blå mænd, Broderskab, Engle og dæmoner, Into the Wild, Keep the Lights On, 3096 dage (hvor han spillede rollen som Natascha Kampuschs bortfører), Hammarskjöld samt tv-produktionerne Broen 3+4, The Borgias, The Last Kingdom og Slave af Danmark.
På landets teaterscener har han blandt meget andet kastet sig over rollen som trækkerdrengen Gary i Shopping og Fucking (CaféTeatret), Shakespeares Hamlet (HamletScenen, Gladsaxe Ny Teater samt Hamlet Short under Eutopia International Festival i Aarhus) og medvirket i Det Kongelige Teaters Brødrene Karamazov, Forbrydelse og straf, Aladdin samt Erasmus Montanus. De seneste år har Thure Lindhardt turneret med sin egen musikalske fortælling om N.F.S. Grundtvig, Jeg saa engang et Billede af det Evige.
Thure Lindhardt debuterede som teaterinstruktør i 2021 med Frøken Julie på Bellevue Teatret og har siden instrueret dramadokumentaren Krag & Virkner, hvor han også selv spillede rollen som Jens Otto Krag.
Thure Lindhardt har modtaget flere priser gennem årene for sit arbejde som skuespiller. Han er desuden medforfatter til selvbiografien Vi ved jo hvordan det er at være menneske samt Amdi bliver til om Mogens Amdi Petersen (begge skrevet i samarbejde med Rune Skyum-Nielsen). Derudover er Thure Lindhardt medstifter af dannelsesfestivalen RESONANS.
Jeppe på bjerget er en komedie af Ludvig Holberg. Stykket er udgivet i 1723, men blev skrevet og første gang opført året før i teatret i Lille Grønnegades åbningssæson.
Jeppe på bjerget handler om den fordrukne bonde og tidligere soldat Jeppe. Han piskes af sin kone, Nille, der desuden går i seng med degnen.
Nille sender Jeppe til byen for at handle, men Jeppe går i stedet på kro og drikker pengene op. Han bliver fundet døddrukken af den lokale baron og hans lakajer, der udsætter Jeppe for en grov spøg: De gør ham til herremand for en dag og returnerer ham derefter til møddingen, hvor han bliver udsat for en falsk rettergang og dømt til hængning. Han bliver dog ikke hængt, men ender i stedet som en ’god historie’ på sin egn.
Kilde: Lex.dk
Det oftest stillede spørgsmål til Ludvig Holbergs over 300 år gamle komedie lyder: Hvorfor drikker Jeppe? Og i instruktør Christian Lollikes uforfærdede udgave kan svaret lyde: Fordi han har været i krig. For Jeppe er ikke bare en uduelig bonde og doven slyngel, men en martret mand i krig med sig selv.
Den kunstneriske Baronen og hans lakajer – alle fra den privilegieblinde kreative overklasse - finder den døddrukne Jeppe i vejkanten. De beslutter sig for at lade ham blive stjernen i et ’kunstnerisk projekt’, aka et overgrebslignende realityshow, hvor Jeppe blandt andet vågner i ’Baronens seng’ i et forgyldt 1700-tals slot og bliver dømt til døden i en Western-kulisse.
I vanlig Christian Lollike-stil er Jeppe på bjerget taget under radikal og original behandling, og den er blevet vanvittigt flot modtaget af både publikum og anmeldere: Der er givet fem- og seks-stjernede anmeldelser, og forestillingen er blevet kaldt blandt andet ”gudesmuk og lige så ond” (Weekendavisen), ”formfuldendt og overraskende” (Information) og ”provokerende, pisseirriterende og genial” (Politiken).
Jeppe på bjerget spillede på Aarhus Teater i sæson 24/25. Manuskriptet er bearbejdet af Christian Lollike med Anders Thure Djurslev og Njål Helge Mjøs og med scenografi af David Gehrt og Ida Grarup.