Studio

Studio

Spilledato & Pris

Forestillingen spiller ikke længere

Varighed

Ca. 75 min uden pause

 

OBS!

Anbefales fra 16 år
Der anvendes stroboskoplys og røg


En fortælling om blindhed

Christian Lollike iscenesætter den portugisiske forfatter og nobelpristager José Saramagos mesterlige roman En fortælling om blindhed.

En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor. For at stoppe smitten interneres de blinde på et nedlagt sindssygehospital. I total isolation fra omverdenen og i deres instinkters vold.

Iscenesættelsen sætter din synssans ud af spil. Du bliver installeret i en seng på hospitalet side om side med andre blinde borgere, og nu er du overladt til dine andre sanser. Hvem er det, der taler? Er der nogen ved siden af dig? Og hvordan ved du, hvem du kan stole på?

Forestillingen bliver skabt i et samarbejde mellem Aarhus Teater, S/H og Teater Momentum.

Publikum ligger blændet på feltsenge med høretelefoner på.
Vi gør opmærksom på at forestillingen fremstår intens og kan være oprivende for enkelte.

En fornyelse af den dramatiske udtryksform med skabelsen af et sublimt, sofistikeret værk, et middel til empati og et medie med et helt unikt erkendelsespotentiale
Kristeligt Dagblad
Christian Lollike lader tilskuerens sanser eksplodere i den gruopvækkende gode og uafrystelige forestilling
Information

Jyllands-Posten

Vi kommer på alle måder helt uden på tøjet i denne forestilling: ned i kroppen, ud i angsten, op i næseborene og rundt på gulvet.

Politiken

Alt i alt en intens komprimeret tur i følelsestumbleren, hvor der kun glimtvis levnes noget menneskeligt håb

Ungtteaterblod.dk

Der er en sansende oplevelse placeret på et ækelt sølvfad – for dem der tør.

Iscene

Meningsfuldt grænseoverskridende

Dine øjne er vidtåbne, men det eneste, du ser, er en uendelig, mælkehvid tåge. En epidemi er brudt ud, og du er en af de smittede

Ved hjælp af retningsbestemt 3D-lydteknologi bevæger vi os helt ind i sindssygehospitalets rædselsunivers, hvor kampen for at fastholde vores menneskelighed sætter ind. Aarhus Teaters fængslende Simon Mathew leder dig som fortæller gennem historien og borer i, hvordan vi reagerer, når katastrofen rammer. 

Bag scenografien står Aarhus Teaters nye huskunstner Nathalie Mellbye, og Asger Kudahl skaber lyduniverset, hvor du møder stemmerne fra en hel række skuespillere.

Binaural lyd - hvad er det? 

Studio omdannes til Fortælling om blindhed til en stor hospitalsstue, hvor publikum interneres i senge, får synssansen sat ud af spil og gennem en særlig lydteknologi suges ind i et dystert og rædselsvækkende univers, hvor kun de stærkeste overlever.
Du vil som publikum opleve fortællingens binaurale lydlydunivers med hovedtelefoner, en teknik der kan beskrives som tredimensionel lyd.

“Binaural lyd har en meget høj sanselighed og giver en form for taktil oplevelse, som skaber stærke indre billeder og får publikum til i højere grad at investere sig følelsesmæssigt. Derfor er den binaurale lydteknik enormt meningsfuld at bruge i denne forestilling, hvor hørelsen er den primære sans, der er i spil”, siger Asger Kudahl, der er forestillingens lyddesigner.

"Når man går ind i en teatersal og får frataget synet, skærpes ens andre sanser, og forventningerne skaber et drama i sig selv. Kombinationen af skuespillerens energi i rummet, den binauarale lyd i høretelefonerne og den kollektive lytning giver en totaloplevelse, hvor man dedikerer sig på en helt særlig måde" 

Holdet bag
José Saramago
AF
Christian Lollike
Sigrid Johannesen
BEARBEJDELSE OG
DRAMATISERING
Christian Lollike
ISCENESÆTTELSE
Asger Kudahl
LYDDESIGN
Nathalie Mellbye
Scenografi
Balder Nørskov
Lysdesign
Simon Mathew
Medvirkende
derudover høres følgende Stemmer

Kirsti Kærn, Morten Kjær, Anders Baggesen, Mathias Flint, Marie Marschner, Christian Hetland, Nanna Bøttcher, Kim Veisgaard, Magnus Juhl Andersen, Lasse Steen Jensen, Frederik Mansø, Morten Suurballe, Rigmor From Lollike, Simon Matthew, Anne Majgaard Basse

Studio rummer det nye

Studio er stedet, hvor vi helt tæt på publikum udvider rammerne for, hvad scenekunst er og kan være. Her eksperimenterer vi med nye talenter og tendenser. Her spiller rummet en afgørende rolle for nye og unikke oplevelser. Her vil vi dig med hud og hår.

Som skabende kraft vil Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, sætte sit præg på Studio i sæson 20/21. Hun er uddannet scenograf og har senest slået gnister med scenografi og kostumedesign til denungewertherslidelser her på Aarhus Teater og Platons Symposium på Det Kongelige Teater.

Nathalie Mellbye bygger i denne sæson videre på Aarhus Teaters intention om at gøre rummet helt særegent på Studio. Et rum som et laboratorium for crossover af medier, genrer, formater og nye møder mellem scenekunst og publikum:

”En simultanscene, som rummer både helvedes mund og himmerige, med fortællinger om vor tids frygt og paradis,” siger Nathalie Mellbye.

I denne sæson har vi tre forestillinger på Studio, der alle tager fat om de grumme kræfter i mennesket og de mørke lag i samfundet. Hertil kommer aktuelle events, som alle er født ud af Nathalie Mellbyes visioner for Studio og scenekunsten. Her vil du i løbet af sæsonen kunne opleve forskellige saloner, der blander kunst og filosofiske perspektiver, og Cava & Croquis, hvor du kan lege med dit blik og din blyant.

Få besked i vores nyhedsbrev, når de nye arrangementer og events får en dato:

Gratis
Introduktion til forestillingen

Teatrets dramaturger inviterer til en kort introduktion på udvalgte dage før forestillingsstart. 

Introduktionerne er ganske gratis at overvære, hvadenten du allerede har set forestillingen, har billet til dagens visning eller blot er nysgerrig på hvorfor lige netop denne forestilling er sat på scenen. 

Scala Foyer
1. sept kl.17.30

Bemærk: grundet Covid-19 er der kun begrænsede pladser til introduktionerne. 

Scala Foyer
Scala Foyer

Skabt efter romanen ”Ensaio sobre a Cegueira” fra 1995 af José Saramago, Teaterforlag Nordiska ApS – København

Sort hvid teater

Forestillingen er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Teater, Sort/Hvid i København og Teater Momentum i Odense.

Spilleperioder:
Aarhus 29. aug - 26. sep
Odense 2. - 24. okt
København 31. okt - 21. nov


A Clockwork Orange
Studio
The Supreme Gentleman
Studio
100 Sange

100 Sange

Stiklingen
Kong Lear
Store Scene