Første gang i teatret

Er du lidt i tvivl om, hvordan det nu er "man går i teatret", så er her et par svar. Se også mere under "Ofte stillede spørgsmål"/FAQ. Har du flere er du altid velkommen til at kontakte os. 

Parkering i Aarhus C kan være et omstændig affære, så kør hjemmefra i god tid. Der findes en række parkeringshuse og pladser i 5-10 minutter gåafstand fra Aarhus Teater. Se vejlendende video ovenfor.

Du behøves ikke finde de lange silkehandsker og butterflyen frem for at komme ind på Store Scene. Der er ingen krav til påklædning på Aarhus Teater. 

Når "dørene åbner" er det de ydre døre ud til Teatergaden. kom i god tid, så du kan nyde vores smukke bygning indefra en halv time før forestillingens start. Her er der mulighed for at hænge overtøj og store tasker i vores garderober, bestille pausedrinks og få programmer til dagens forestilling.
For Store Scene er det dørene ved hovedetrappen. For Scala, Stiklingen og Studio er det dørene som er igennem vores Billetservice (th for indgangen til Store Scene). For disse scener gælder det endvidere at dørene ind til selve teatersalen først åbner 10 min inden forestillingen starter. 

Vores forestillinger starter præcist og dørerne lukker derfor også ved forestillingens start. Ved hjælp af en klokke varsler vi dig som publikum om hvornår det er ved at være tid til at gå i salen.

I forestillingerne på Aarhus Teater er der ofte pause midtvejs. Undgå køen til baren i pausen, og få adgang til et meget større sortiment ved at forudbestille NEMPAUSE – så får du fri adgang kolde og varme drikkevarer og snacks i teatrets lokaler.

Fotografering og video-lydoptagelse er ikke tilladt under forestillingerne. Vi har altid både billeder og video fra vores forestillinger på aarhusteater.dk og sociale medier. Disse billeder må gerne deles. 

Teater er en levende kunstart. Det betyder at man som publikum får en tæt oplevelse med mennesker omkring dig i salen og på scenen. Den oplevelse går begge veje - fra scenen kan man også se, høre og fornemme publikum. Hav derfor respekt for den fælles oplevelse og vent med at kommentere stykket før pausen. Overvej også om slikposen knitrer uhensigtsmæssigt meget og dobbelttjek at din telefon er slukket eller på flight-mode.

Ja - det må man selvfølgelig godt. Vi opfordrer dog til at det foregår med en stor hensynstagen til andre publikummer. Det er altid et forstyrrende element når folk går ind og ud af salen. Der kan også være nogen forestillinger hvor kontrolløren efterfølgende vil vurdere, hvornår det forstyrre mindst muligt at lukke dig tilbage i salen.

Skulle der opstå problemer under forestillingen eller får du brug for vores hjælp er der altid kontrollører tilstede, enten i forestillingssalen eller umiddelbart udenfor.

Måske har dagens forestilling sat nogle tanker i gang, du nu har behov for at dele med dine venner og familie? Måske er du blevet imponeret over de flotte detaljer i vores gamle bygninger? Del din oplevelse fra Aarhus Teater på FACEBOOK eller INSTAGRAM, brug #aarhusteater. Husk dog at det ikke er tilladt at tage fotos under forestillingen.

Velkommen på Store Scene på Aarhus Teater

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere