Store Scene

Store Scene

Spilletidspunkt

Man-fre: kl. 19.30
Lør: kl. 16.00

Pris inkl. gebyr

210 - 490 kr.

Varighed

Ca. 2 timer inkl. pause


Af Cederholm & Bjerkø

Teaterkoncert C.V. Jørgensen

I mere end fire årtier har C.V. Jørgensen beriget os med syrede snapshots af et Danmark i forvandling. Han har besunget melankolien i den danske folkekarakter, som den folder sig ud mellem sommersøndage på Bellevue, Pligterne kalder og Spildte bedrifter. Og Det Si’r Sig Selv, at en teaterkoncert baseret på C.V. Jørgensens fornemme sangkatalog i enhver henseende byder på Lidt til og meget mer’.

C.V. Jørgensens tekster bliver sat i spil i nye fortolkninger, og du kan blandt andet opleve Entertainerens facetslebne juveler som Indian Summer og Det Regner i mit hjerte. Ørehængere som Mig & Charly og Hotel Halleluja og ømme kærlighedshymner som Elisabeth og Amor & den sidste pil. Alle de sange, der har ramt os dybt, og som formår at samle os på tværs af generationer, køn og klasse.

Teaterkoncert C.V. Jørgensen er skabt af det erfarne makkerpar instruktør Nikolaj Cederholm og musikalsk arrangør Kåre Bjerkø, der i 1994 opfandt teaterkoncerten som genre med Teaterkoncert Gasolin. Denne gang med et nyt og anderledes greb, der giver en intim teaterkoncert fremført af ni performere, som alle både synger og spiller instrumenter. Et originalt kollektiv med blandt andre Tue West, Mark Linn, Nive Nielsen, Simone Tang og Emil Prenter, der er ny skuespiller i Aarhus Teaters ensemble.

Cederholm og Bjerkøs Teaterkoncert C.V. Jørgensen har sin urpremiere på Aveny T i København i forsommeren 2020

Holdet bag
C.V. Jørgensen
Tekst & musik
Nikolaj Cederholm
Koncept & Iscenesættelse
Kåre Bjerkø
Musikalske arrangementer
Jon Stephensen
Scenografi

 

Line Bech
Kostumer

 

Anja Gaardbo
Koreografi

 

MEDVIRKENDE
Nive Nielsen
Skuespiller & sanger

 

Tue West
Sanger & musiker

 

Mark Linn
Skuespiller & Sanger
Nana Schwartzlose
Sanger & musiker

 

Simone Tang
Skuespiller & sanger

 

Emil Prenter
Skuespiller & sanger
Carl-Christian Riestra
Skuespiller & sanger

 

Johan Klitgård
Skuespiller & sanger

 

Siff Vintersol
Skuespiller & sanger

Lyt til C.V. Jørgensens sangkatalog

C.V. Jørgensen er en af de største danske sangskrivere nogensinde. Han debuterede med albummet En stynet Strejfer i 1974 og fik sit store gennembrud med Storbyens små oaser (1977).

Hans sange har lige siden været rammende for flere generationer og sætter stadig i dag klare spor hos den unge del af befolkningen. Teksterne er udtryksfulde, smukke, enkle og poetiske. Omdrejningspunktet i hans tekster er ofte den menneskelige eksistens i det simple hverdagsliv, men samtidig formår han at inddrage det kritiske perspektiv, som er nødvendigt at italesætte.

Netop dette kan være grunden til, at C.V.’s sange efter 50 år stadig har en aktuel stemme i samfundet.
At han stadig er relevant blev mejslet i granit i 2018, hvor C.V.’s første turné i otte år blev meldt udsolgt på under 10 minutter.


Vita Danica
Scala
Sommer i Tyrol
Store Scene
Charlie & Chokoladefabrikken
Store Scene

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere